subota, 1. lipnja 2013.

Divlji konj

Kratak sadržaj
U stadu je živjelo ždrijebe, zvali su ga Divlji konj. Jednog dana je upoznao svog oca. Uskoro su njihovo stado napali vukovi, a otac mu je poginuo. On je postao predvodnik stada, ali je otišao na gospodarevo imanje.
Tamo je upoznao Neru, u koju se zaljubio, ali je uskoro dobila ždrijebe sa Šarcem. Divlji konj se osjećao loše, ali je uskoro upoznao Zvijezdu i zaljubio se u nju.
Još uvijek nije vjerovao gospodaru pa je pobjegao, kod čega su ga uhvatile konjokradice. Odveli su ga u podzemne rudnike da vuče rude. Tamo je sreo Neru i sve joj oprostio.
Jednog dana su konji uspjeli pobjeći iz rudnika, a gospodar je došao po njih i odveo ih na imanje gdje je Divljeg konja čekala Zvijezda s njihovim ždrijebetom. On je mislio da je ždrijebe tuđe i priznao je Zvijezdi da je podzemlju bio zaljubljen u Neru. Ona je zbog toga pobjegla, no ipak se vratila.
Na imanju su vježbali plesati i osvajali su prva mjesta, a to su kasnije nastavili i njihovi potomci.
Autor: Božidar Prosenjak
Bilješka o piscu
Božidar Prosenjak rođen je 19. kolovoza 1948. godine u Koprivnici. Svoje djetinjstvo proveo je u podravskom selu Kuzmincu. Tamo je i započeo svoje školovanje, a nastavio ga je u Koprivnici, Parizu i Zagrebu, gdje je diplomirao na Filozofskom fakultetu.
Kasnije se zaposlio kao novinar u Velikoj Gorici. Objavljuje prozne, dramske i kritičke tekstove u dnevnom tisku, na radiju i na televiziji. Za svoj književni rad primio je mnogo uglednih nagrada.

Nema komentara:

Objavi komentar